Det enda jag vill är att leva

Bok av Birgitta Bergin
När livet öppnar nya dörrar Mitt namn är Linnea Ingrid Wilhelmina, och det enda jag vill är att leva. När Nike hör den gamla damens röst på radion väcks något inom henne. Nike själv lever ett inrutat och snävt liv med sin man Elvis, utan barn och utan vänkrets. Men hon kan åtminstone gå ut, medan denna Linnea sitter helt isolerad i sin lägenhet på grund av coronapandemin. Nikes hjärta värker för kvinnan med den varma rösten. Nike tar mod till sig och letar upp Linnea, och ringer och erbjuder sig att gå promenader med henne. Det blir upptakten till en vänskap och en frigörelseresa för den blyga ensamvargen Nike, som alltid levt under sin mans regler och inte vågat ta för sig eller stå upp för sig själv. När hon sedan börjar på en kurs i akvarellmålning öppnar det dörrar i livet som Nike aldrig hade kunnat föreställa sig: till skapande, till oväntad självkänsla och oväntad kärlek. Birgitta Bergin skriver engagerande bladvändare i genren feelgood och relationsdrama, och har en stor och trogen publik. Detta är hennes trettonde roman, och den första på Piratförlaget.
Mitt namn är Linnea Ingrid Wilhelmina och det enda jag vill är att leva - när Nike hör den gamla damens röst i radion väcks något inom henne. Nike lever ett inrutat liv med sin man Elvis, utan barn och vänner, men hon kan gå ut något som Linnea inte kan då hon sitter isolerad i sin lägenhet på grund av coronapandemin. Nike blir berörd och tar kontakt med Linnea och erbjuder sig att gå promenader med henne - en oväntad vänskap uppstår.

Wow vilken fantastisk bok! Birgitta tillhör en av mina favoritförfattare och jag har nog läst alla hennes böcker och tyckt om dom alla, men denna bok är något alldeles extra. Redan efter första meningen är jag fast och jag grips tag och kan inte sluta läsa, jag sträckläser boken och när jag slår igen boken är jag varm i hela kroppen. Det är en varm, gripande, känslosam och tänkvärd story som går rakt in i hjärtat. Den väcker många tankar kring hur de äldre kan ha upplevt pandaemin och hur isoleringen påverkat många människor. Läs denna underbara bok som också bjuder på kärlek, familjehemligheter, intriger, sorg, oväntad vänskap mellan generationer och humor - En fantastisk roman.