Projekt jul

The merry Christmas project
Bok av Cathy Bramley
Projekt jul är en välskriven feelgood om känslor av utanförskap och hur de kan överbryggas om man släpper sina egna förutfattade meningar. Trevlig och romantisk läsning. Anette Nilsson, BTJ Julen är inställd! Eller? I den pittoreska lilla staden Wetherley ser julen inte ut att bli som den brukar. Merry Shaw har en deprimerande jul framför sig. Hon hade tänkt tillbringa den med sin pojkvän i hans tjusiga hus, nyförlovad och lycklig. Men när hennes frieri inte riktigt går som förväntat står hon plötsligt hemlös och ensam inför julen. Var ska hon bo, och var ska hon tillverka sina doftljus till sitt nystartade företag? Cole Robinson är nyskild och saknar sina barn som flyttat till Kanada med sin mamma. För att slippa tänka på det, lägger han ner ännu fler arbetstimmar i sin byggfirma jul eller ej. Såväl Merry som Cole har bestämt sig för att julen är inställd i år. Så hur i hela världen kommer det sig att de plötsligt blir ansvariga för att arrangera stadens julfirande - Tack vare en härlig samling familj och vänner, en livlig liten stad, lite snö och en mistel här och där, blir julen mer glittrande och magisk än Merry och Cole någonsin kunnat föreställa sig.
Merry hade tänkt tillbringa julen med sin nyförlovade pojkvän i hans tjusiga hus men hennes frieri går inte som hon förväntat sig, nu står hon plötsligt hemlös och ensam inför julen.
Cole är nyskild och saknar sina barn som flyttat till Kanada med deras mamma. Både Merry och Cole har bestämt sig för att i år är julen inställd, men….med vänner, en livlig stad, snö och en mistel så blir julen mer glittrande och magisk än Cole och Merry kunde föreställa sig….

Här får jag feeling - härlig feelgood med mycket julkänslor som sprirar trots att julen är över och jag brukar vara trött på julen så här in i januari så är detta en underbar julroman. Det är snö, mistlar, granar och dofter av jul och jag dras in i en härlig julbubbla. En lättläst bok som har ett djup som ger eftertanke. De klassiska ingredienserna som kärlek, romantik, humor, värme och lite hinder på vägen finns självklart. Även om boken är lite förutsägbar så är det precis som det ska vara med feelgood böcker, jag vill veta att slutet kommer bli bra och jag får en härlig varm känsla i kroppen - den här boken är som en gnistrande glittrig julstjärna som lyser upp i vintermörkret.