Den hemliga gåvan

The Paris secret
Bok av Natasha Lester
Ny stor roman av författaren till Den franska fotografen. En gripande historia om hur långt vi är villiga att gå för att skydda varandra, och om en kärlek som mot alla odds aldrig dör. När den australiensiska modekonservatorn Kat Jordan tittar till sin mormors hus i Cornwall, hittar hon till sin förvåning en samling Diorklänningar. I sin jakt efter svaret på hur de hamnade där stöter hon på historien om två systrar som kämpade för England under andra världskriget och fick betala ett högt pris. Den hemliga gåvan är inspirerad av historien om Christian Dior och hans syster, Catherine, som var aktiv i den franska motståndsrörelsen. Men även av verkliga berättelser från kvinnliga piloter och spioner som utkämpade en dubbel kamp i en mansdominerad värld.
Ännu en bok som utspelar sig under andra världskriget och som tar upp kvinnans roll.
Den handlar delvis om kvinnliga piloter som flög plan till olika militärbaser men också om kvinnliga spioner.

Huvudpersonerna är Skye och Liberty Penrose.Deras systerskap var kantat av många sorger och olika perspektiv på livet.Det är också en bok om vänskapsband som är otroligt starka.

Miljöer och karaktärer känns trovärdiga och likaså miljöbeskrivningarna.Språket flyter på bra och det är trovärdiga dialoger.

Vissa personer har existerat på riktigt men är blandat med fiktion.Det var en lättläst bok .