Vilken färg har en puss?

De quin color són els besos
Bok av Rocio Bonilla
Minimoni älskar att måla flera miljoner saker med sina färger: röda nyckelpigor, blå himmel, gula bananer ... men hon har aldrig målat en puss."Men vad är det för färg på den? Röd som en jättegod tomatsalsa? Nej, för det är färgen när man är arg ... Den måste vara grön som en krokodil, för de är väl snälla? Omöjligt, för det är färgen på grönsaker och de gillar jag inte att äta! Hur ska jag ta reda på vilken färg en puss har?" Vilken färg har en puss? är en förtrollande berättelse, full av färg och charm och med ett fint budskap, om en liten tjej som tar dig med på ett äventyr där hon till slut finner att pussar har alla möjliga olika färger, mönster och storlekar. "Mycket bra!" tycker BTJ. "Det är fart och fläkt över den här roliga och fantasifulla berättelsen." - Lektör Eva Palm, BTJ-häfte 16:2021 Den ursprungliga versionen gavs ut i Spanien 2015 av Edicions Bromera. Rättigheterna är sålda till 24 länder.
Fyraåringarna tycker: Fyraåringarna tycker att det här är en mycket söt bok och diskuterar väldigt mycket under läsningens gång vilken färg en puss har. De är övertygade om rött eftersom hjärtan ju är röda men tycker att det är roligt när mamman pussar Minimoni i slutet och det visar sig vara många färger och mönster på hennes pussar. Under läsningens gång skrattar de högt många gånger, speciellt såklart på brun för bajs är ju skoj.

Sexåringen tycker: Sexåringen är precis lite för gammal för boken, men tycker ändå att den är rolig och skrattar högt under läsningen. Även han tycker att det är väldigt kul med just brun.

Mamman tycker: Det här är en oerhört söt historia som får oss att prata om färger på rena föremål men också kan starta en diskussion om vad det är för färg på känslor. Är alla känslor samma färg för alla, eller är det lite mer individuellt?

Illustrationerna passar perfekt till innehållet. och ser verkligen ut som att Minimoni har ritat hur mycket saker som helst. Jag gillar att bakgrunden är helt vit, som på ett ritblock.