Bobo och bebissmitaren

Bok av Ulrika Hjorth
Idag är det festival i parken med ansiktsmålning och hoppborg! Bobo vill att farmor skyndar sig, så de kommer först i kön. Men att passa en busig bebissyster är svårt märker Bobo. Det är ju så många barn i parken. Tänk om Bebisgull försvinner! Och när farmor tittar bort en sekund hinner Bebisgull smita ...
Fyraåringarna tycker: Fyraåringarna tycker mycket om den första boken med Bobo och bebisraketen och blev jätteglada när den här kom hem. Och oj, så roligt de hade när de försökte hjälpa Bobo att hitta bebissmitaren när hon försvinner från farmor. Men det är också läskigt, tycker de, för tänk om hon faktiskt har rymt till djungeln!

Sexåringen tycker: Sexåringen gillar också första boken, och känner nog igen sig lite grann i det här med att ha vilda småsyskon som kanske inte alltid (läs: nästan aldrig) gör som han vill. Han tycker också att det är väldigt roligt att försöka hitta bebissmitaren, men är lite mer rimlig i sitt antagande att det är lite väl långt att rymma till djungeln. Och han är mycket glad för att hans småsystrar inte har gjort likadana rymningsförsök.

Mamman tycker: Det här är en bok full av syskonkärlek, lekglädje, fart och fläkt, men också eftertänksamhet i hur mycket koll man som vuxen ska ha på en lekplats eller att man inte alltid vill leka tillsammans bara för att man är syskon. Det här tycker jag att Urika Hjorth knyter ihop på ett bra sätt och Emelie Engblom Molins illustrationer fångar både lekfullheten och allvaret på perfekt sätt.