Vem låter om natten?. I parken

Bok av Karin Askerin
I Vem låter om natten? I parken får du träffa djur som vi ofta ser i våra stadsparker. Med hjälp av fantasi, rim och humor i ord och bild får de yngsta lära känna parkens djur med nya ögon. Är det en skata som försöker prata? Eller en råtta som kissar i en potta? Vem låter om natten är en lättsam serie på rim med humor i både ord och bild. Det finns mycket att prata om kring illustrationerna och böckerna kan med fördel användas vid språkträning med barn upp till förskoleålder. Den första delen Vem låter om natten? I skogen gavs ut 2021 och under 2022 kommer även en tredje del, Vem låter om natten? På bondgården.
Fyraåringarna tycker: Fyraåringarna är egentligen lite för stora för den här typen av böcker, men det bryr de sig inte ett dugg om. Den här serien gillar de, eftersom den är på rim (deras stora grej just nu) och att den är både lite spännande och humoristisk. De skrattar högt och älskar att upptäcka rimorden.

Mamman tycker: Ibland är det skönt när böckerna barnen väljer ut inte är överdrivet komplicerade, speciellt de där gångerna de kommer på att de vill läsa en bok precis när de egentligen borde sova. Och då är den här perfekt för även mina, lite större, barn. Det är spännande utan att vara läskigt, det är humoristiskt på rim och det är fina och ändå ganska dova illustrationer som inte får dem att vakna till alldeles för mycket. Jag själv är väldigt förtjust i att det är väldigt svårt att gissa vem det är som kan låta i natten av den första bilden men att allt får sin ”logiska” förklaring när djurbilden kommer.