Snark! : så sover djuren

Bok av Sara Åhlström
Hur sover egentligen djur? Det får du reda på här, där den ena sovstilen är knasigare än den andra! Visste du till exempel att hästar kan sova när de STÅR upp och att strutsen kan sova med ögonen ÖPPNA? En del djur sover under vatten medan andra hänger upp och ner! Och medan pingvinen bara sover i några minuter åt gången så sover björnen i månader i sträck! "Författaren Sara Åhlström har lyckats göra en underhållande faktabok för förskolebarn med roliga bilder att prata om och skratta åt." Lektör Solveig Lidén, BTJ-häfte nr 24, 2021
Fyraåringarna tycker: Fyraåringarna skrattar gott åt alla roliga illustrationer och fakta i den här boken och frågar i stort sett på varje uppslag vad djuret säger (och om det finns på riktigt).

Mamman tycker: Det här med böcker som lär ut saker samtidigt som de är roliga, är perfekta för den här åldern. Och dit hör definitivt den här boken. Rickard Bloms humoristiska illustrationer till Sara Åhlströms kortare, och också humoristiska, faktatexter. Ett extra plus till att djuren också får säga något på varje uppslag.