Leksaksmysteriet

Bok av Catharina Larsdotter Norén
Deckarbebin har fått ett fall att lösa och måste hjälpa sina kompisar. Någon har tagit deras leksaker. Men vem? Hjälp Deckarbebin att hitta spår och ledtrådar för att lista ut vem det är. En involverande bilderbok för våra allra yngsta läsare!
Fyraåringarna tycker: Fyraåringarna är väldigt förtjusta i serien om Lilla Bebin, så blev väldigt glada när den här dök upp. Igen får de vara med och peka och lista ut saker och det är så roligt att försöka räkna ut vem det är som är leksakstjuven.

Mamman tycker: Interaktiva böcker där barnen får vara med och peka och gissa är alltid roligt och speciellt när det ligger på en lagom nivå som den här gör. Det finns små ledtrådar och gissningslekar längs vägen för att hitta boven och dessutom är det lätt att prata om det här med att ta leksaker som någon annan leker med utan att fråga först och hur det kan kännas för den som blir av med leksakerna.

Johanna Lundqvist Björns väldigt söta illustrationer passar perfekt till den här typen av bok och Catharina Larsdotter Noréns berättelse är väldigt bra för målgruppen och kanske även yngre läsare.