En enkel till Amerika

Bok av Marie-Louise Marc
Det är 50-tal i Flen och unga Ingrid längtar ut i världen. Jobbet på det lokala konditoriet ger pengar till hyran, men det Ingrid drömmer mest om är att skapa festkläder. Hon lärde sig tidigt att sy, men vet inte hur hon ska förvandla drömmarna till ett yrke. Tillsammans med sin bästa väninna gör hon en bussresa till Paris för att äta croissanter och dansa, men det dröjer inte länge innan hon möter amerikanen John, som också är där på besök. Attraktionen är omedelbar och Ingrid förälskar sig handlöst. Några månader senare befinner sig Ingrid på den lyxiga Amerikabåten M/S Stockholm till New York, med en enkelbiljett i handen. John har friat och Ingrid kastas in i en helt ny värld - en värld som inkluderar nya traditioner, relationer och upplevelser. Men vardagen på andra sidan Atlanten är svårare än hon trott och Ingrid slits snart mellan sitt gamla och nya liv. Var hör hon hemma? Allt ställs på sin spets när hon minst anar det. En enkel till Amerika är en varm och känslostark roman om att kasta loss i livet och att våga följa sitt hjärta. Marie-Louise Marc har tidigare skrivit trilogin om Betty och den omtyckta romanen Juli, juli, halva augusti. Det här är hennes första historiska roman, som är inspirerad av hur hennes egna föräldrar träffades på 50-talet.
Det är 50-tal i Flen och Ingrid längtar ut i världen. Jobbet på konditoriet ger pengar till hyran men Ingrid drömmar om att skapa och sy festkläder. Ingrid reser till Paris med sin väninna för att äta croissanter och dansa, det dröjer inte länge förrän hon träffar amerikanen John och blir blixtförälskad. Efter några månaders brevväxling mellan Sverige och Amerika så reser Ingrid till John i Amerika, de gifter sig och lyckan är total. Det dröjer inte länge innan vardagen i Amerika börjar knaka i fogarna och Ingrid undrar var hör hon hemma?

Wow vilken underbar bok! Den här boken sträckläste jag - kunde inte släppa den, jag sveps med i storyn och jag åker både till Flen, Amerika och Paris och träffar massa underbara karaktärer. Marie-Louise är otroligt skicklig i sitt skrivande att få mig som läsare att känna att jag är en del av boken, miljöer och karaktärer känns så verkliga. Det är kärlek, sorg, längtan, drömmar, vänskap och värme - perfekta ingredienser för att bli en bra feelgood. Missa inte denna feelgood pärla - jag njöt av varje sida och får den där mysiga härliga värmen i kroppen när sista sidan är utläst.