Bokförlaget Gyllendufva

Bok av Lilly Emme
Gunilla von Schmeeren är nybliven änka och har ärvt sin makes anrika bokförlag Gyllendufva, som trots prestigefylld utgivning lider av stora, ekonomiska utmaningar. Om situationen inte vänder inom åtta månader kommer hon att tvingas att sälja företaget för att betala banken. Gunilla bestämmer sig för att anställa den erfarna förläggaren Petra, och tillsammans jobbar de för att få förlaget på fötter. Men kommer de att få tag i den lysande debutanten som inte svarar på mail? Kommer den bittra agenten göra allvar i sina hot om stämning? Och kommer de att ha råd att ställa ut på Bokmässan? Bokförlaget Gyllendufva är den färgsprakande inledningen på serien om kvarteret Kronan, ett mysigt område i Huvudstaden där butiker och företag kanske drivs lite okonventionellt, men med stort hjärta. I denna skruvade, humoristiska skildring av böckernas värld får läsaren följa med till ett traditionellt förlag som plötsligt får två påhittiga kvinnor i toppen. Hemligheter avslöjas och vänskapsband knyts när författarna Sara H. Olsson och Lilly Emme tar sig an bokbranschen i detta kärleksbrev till feelgoodgenren.
Gunilla är nybliven änka och har ärvt sin makes anrika bokförlag Gyllendufva, men förlaget har stora ekonomiska problem. Gunilla har aldrig haft ett jobb, men hur svårt kan det vara att driva ett bokförlag? Gunilla tänker en nystart, hon byter lokal och anställer den erfarna förläggaren Petra - de två tillsammans med hunden Ranelid tar sig an arbetet att försöka bli ett konkurrenskraftigt förlag med vinst….

Jag säger Wow! Jag hade verkligen inga förväntningar på denna bok, men från att jag började läsa den första sidan så släppte jag inte taget om boken - en helt underbar bokpärla. Men vad hade jag förväntat mig egentligen av dessa två författare som ständigt levererar fantastiska böcker, det kan ju inte bli annat än succé. Den här boken bjuder på så mycket - humor, vänskap, värme, relationer och en dos med kärlek. Den är lättläst och det går snabbt att läsa - den är fartfylld, händelserik, underhållande och är fylld med fadäser och dråpligheter men på ett balanserat sätt utan att gå över gränsen. Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta läsa om Gunilla, Petra och Ranelid i kvarteret Kronan.