Sånger om kärlek och krig

Songs of love and war
Bok av Santa Montefiore
Välkommen till slottet Deverill och den storslagna berättelsen om en familjs öde. Bland de gröna irländska kullarna ligger slottet Deverill insprängt, hem för tre väldigt olika unga kvinnor. De är alla födda år 1900, Kitty Deverill med det flammande håret, hennes bästa vän och kokerskans dotter Birdie Doyle och så Kittys engelska kusin, den uppseendeväckande Celia Deverill. När Irland kämpar för oberoende och kriget bryter ut, kommer deras liv förändras för alltid. Kitty slits mellan lojaliteten mot sin familj och kärleken till Irland och rebellen Jack O Leary Svek kommer att slita isär de unga kvinnornas vänskap och slutligen föra dem till olika delar av världen. Men ett speciellt band kommer för alltid att förena dem deras eviga längtan efter slottet Deverill och minnena som finns bevarade där. Serien om familjen Deverill är en oemotståndlig episk berättelse om hemligheter, familjeband och vänskap. Perfekt för alla som tycker om Jojo Moyes och Rosamund Pilcher. Santa Montefiore är född 1970 och växte upp i Hampshire, England. Hon har skrivit över tjugo böcker som översatts till tjugosex språk och sålts i över sex miljoner exemplar. Hon bor i London med sin make författaren Simon Sebag Montefiore och deras två barn. "Ingen skriver historisk romantik som Santa Montefiore" Jojo Moyes
Bland de gröna kullarna på Irland ligger slottet Deverill, ett hem för tre väldigt olika unga kvinnor. De är alla födda år 1900, Kitty Deverill, hennes bästa vän kokerskans dotter Birdie och Kittys engelska kusin Celia. När kriget bryter ut förändras deras liv och till slut hamnar de tre unga kvinnorna i olika delar av världen. De kommer alltid ha ett speciellt band; deras längtan till slottet Deverill och de minnen som finns bevarade där.

Jag är väldigt svag för historiska romaner och älskar att läsa om starka kvinnoporträtt, slott, klasskillnader där intriger och hemligheter avlöser varandra och denna var inget undantag. Till en början när jag läste boken så hade jag svårt att komma in i den, tyckte att den saknade flyt och att det var många sidospår med många namn och jag hade svårt att hänga med i handlingen. Efter hand växer boken och jag kommer in i storyn och jag får bättre koll på alla namn, så en bit in är jag fast och är helt fängslad av boken och det blir en bladvändare som jag inte kan släppa. Det är många fascinerade och fängslande karaktärer, väldigt målande och detaljrika miljöbeskrivningar som skapar bilder i mitt huvud. En fantastisk roman med hemligheter, intriger, kärlek, krig, sorg, klasskillnader, oväntade tvister som lämnar frågetecken och nyfikenhet på nästa bok om Deverill.