Det hände en höst

It happened one autumn
Bok av Lisa Kleypas
Fyra unga kvinnor möts på en debutantbal och ingår en pakt. De ska hålla ihop och hjälpa varandra. Under societetssäsongen i London förstår snart den vackra och djärva Lillian Bowman att hennes självständiga amerikanska stil inte går hem alls. Och den som markerar det tydligast av alla är den olidligt snobbiga Marcus, Lord Westcliff, Londons mest eftertraktade aristokrat. Men, innan hon vet ordet av finner hon sig i hans armar, trots att hon inte gillar honom. Och han gillar väl inte henne? Motvilligt verkar Marcus falla mer och mer för Lillian, men att han skulle gifta sig med henne är uteslutet. Det skulle på alla sätt vara ett opassande parti. Fast kan de stoppa de känslor som satts i rullning? Lisa Kleypas är en av världens mest kända romanceförfattare, hennes böcker har översatts till tjugoåtta språk och sålts i miljontals exemplar. Det hände en höst är den andra boken i Väninnor-serien.
Till det storslagna godset Stony Cross Park kommer grädden av societeten från London för att roa sig med jakt, baler och middagar. Bland gästerna finns den djärva och vackra Lillian från New York vars självständiga och amerikanska stil inte alls går hem i de finaste brittiska salongerna. Den som tydligast markerar det för Lillian är den eftertraktade, snobbiga ungkarlen Marcus, lord Westcliff. Trotts detta så är plötsligt Lillian i Marcus armar… bakom Marcus kyliga fasad döljer sig en passionerad person och känslorna mellan dem sätts i rullning, kan de stoppa sina känslor till varandra?

Detta är den andra boken i "Vännineserien", jag har läst den första "Hemligheter i sommarnatten" och fastnade för den så att fortsätta läsa denna serie var en självklarhet. Jag älskar att läsa denna genre av böcker - historiska romaner där jag dras tillbaka till en svunnen tid med vackra kläder, baler, fina gods etc och där passion, drama, intriger, vänskap, sex och hemligheter avlöser varandra och precis det bjuder denna bok på. En fantastisk historisk romancebok med starka kvinnoporträtt som sticker ut under denna tidsepok och som bjuder på de rätta ingredienser och avslutas med en cliffhanger, så nu väntar jag på nästa bok i serien. Gillar man historiska romaner så missa inte denna serie - du kommer inte bli besviken.