När allt uppdagas

Bok av Katrine Wessel
När en främmande kvinna plötsligt knackar på dörren hos änkefru Mathilde Skjønberg ställs allt på ända, både för änkefrun och Familjen Winther. Men är den bedårande, unga Anna den hon utger sig för att vara? Nu är inte Anna Adolfsen den enda med hemligheter. Hembiträdet Karen är säker på att hon skymtat Christian Winter i Trondheim, familjen Winthers tronarvinge som tros ha omkommit i en brand. Och Christians änka Ellinor som står i begrepp att gifta om sig med Juul Hagen. Karen känner att hon måste göra något och bestämmer sig för att berätta för Fredrik Winther om sin upptäckt. När allt uppdagas är femte boken i den storslagna serien om överklassfamiljen Winther från Trondheim som utspelar sig på slutet av 1800-talet.
En främmande kvinna knackar plötsligt på dörren hos änkefru Mathilde och allt ställs på ända både för änkefrun och hela familjen Winther. Den vackra flickan säger sig heta Anna och är en nära släkting. Men heter hon Anna eller utger sig hon för att vara någon annan för att ta del av arvet?

Det här är del 5 i serien om familjen Winther och jag fullkomligt älskar denna historiska romanserie som utspelar sig i Norge i slutet på 1800-talet. Jag dras med direkt och jag sveps tillbaka i tiden och befinner mig i Norge, gillar alla karaktärer som finns med, alla har en plats och dom känns levande och personliga. Alla böcker hitintills har varit riktiga bladvändare, jag sträckläser, det enda negativa är att jag får vänta på att nästa del ska släppas. Gillar man historiska romaner med starka kvinnoporträtt och som innehåller, drama, intriger, hemligheter och kärlek - missa inte denna serie, men läs dom i rätt ordning. Fantastisk serie!