Sanningens pris

Truths I never told you
Bok av Kelly Rimmer
Av författaren till succéböckerna Jag utan dig och Vad hjärtat aldrig glömmer. Beths fars demens har blivit allt värre med åren och när han slutligen flyttar in på ett äldreboende erbjuder sig Beth att rensa ur barndomshemmet. Förvånat upptäcker hon att dörren till det gamla lekrummet är låst med hänglås. Väl bakom den möts hon av en kaotisk röra av sin fars målningar, högar av gamla papper och annat skräp. När Beth rotar igenom röran finner hon ett löst blad ur vad som verkar vara en dagbok, skriven av hennes bortgångna mor. Beth och hennes syskon växte upp i tron att deras mor dog i en tragisk bilolycka när de var små, men dagboksanteckningen antyder något mycket värre än så. Steg för steg klarnar bilden av vem Beths mor var. Det är ett skrämmande porträtt av en kvinna drabbad av förlossningsdepression, med en make som långt ifrån liknar den kärleksfulle far Beth och hennes syskon vuxit upp med. Som nybliven mamma utkämpar hon sina egna strider och upptäcker att hon är mer lik sin mor än hon trott. KELLY RIMMER är en storsäljande författare från Australien. Hon har bland annat jämförts med Jojo Moyes, David Nicholls och Nicholas Sparks. LB Förlag har tidigare gett ut Jag utan dig, En mors bekännelse och Vad hjärtat aldrig glömmer av Kelly Rimmer. "En fängslande och mångbottnad familjeroman som på ett levande sätt gestaltar dels tabun kring moderskap och depression, dels det lidande som dubbelmoral kring kvinnors sexualitet och rätt till preventivmedel skapar i ett samhälle där abort är ett straffbart brott." Katarina Tavakol, BTJ "Rimmer har gjort det igen! Skrivit en fantastisk, trollbindande relationsroman. En otroligt stark och fin roman som lämnar mig med sedvanlig boksmälla." Dubbelkrokens böcker "Minst sagt en läsvärd överraskande roman med ett rikt persongalleri och en twist." Bibbloagneta "Jag har gråtit, jag har sörjt och jag har älskat varenda sida av denna bok. En fullträff!" Frk Haugaard läser "En djupt gripande roman. En ömsint berättad historia med starka porträtt." I min bokhylla "Vackert, bottenklingande och äkta. Jag förundras över hur berättelsen träffsäkert - och välskrivet - lyckas fånga stämningar, karaktärsdrag och komplexa (familje)relationer, utan att för den delen tumma på romanens eget driv. För mig är detta en författare som kan konsten att locka fram hoppets leende, beröra läsaren till tårar och ge rum för det där som upprör - samtidigt." Carolines bokhylla
Beths fars demens har med åren blivit allt sämre och han flyttar till ett äldreboende. Beth erbjuder sig att rensa och städa ur barndomshemmet. I all kaotisk röra hittar hon lösa blad som verkar vara dagboksanteckningar från hennes bortgångna mamma. Beth och hennes syskon har trott att deras mamma dog i en bilolycka, det är vad de alltid fått höra, men anteckningarna tyder på något annat. Bilden av Beths mamma klarnar och hon förstår att hennes mamma hade drabbats av förlossningsdepression och att hennes pappa långt ifrån liknar den kärleksfulla far som hon och hennes syskon vuxit upp med.

Wow vilken bok! Den här gillade jag mycket, en stark, känslosam och gripande story som berör. Boken är skriven mellan två tidsepoker 50-tal och 90-tal, jag är svag för böcker som är skrivna på detta sätt och jag älskade att pendla mellan de två historierna som i slutet binds ihop på ett naturligt sätt. Den här boken grep verkligen tag i mig, jag hade svårt att släppa taget om boken så det blev en bladvändare, från första till sista sidan var jag fast. Boken har ingredienser som familjerelationer, drama, sorg, hemligheter, förluster, svek, psykisk ohälsa, kärlek och glädje. Jag tycker att boken har ett djup - det finns mörker men också mycket ljus.