Mörka strömmar

Dark tides
Bok av Philippa Gregory
Uppföljaren till hyllade Tidvatten. Det är midsommarafton 1670. En välbärgad man står utanför en lagerlokal i London och väntar på Alinor, kvinnan han svek 21 år tidigare. Han har allt: pengar, egendomar och status men hon har det enda han inte kan köpa för pengar - deras son och hans arvinge. I den nya världen, närmare bestämt New England, drömmer Alinors bror Ned om rättvisa och fred. Den brittiska kungens hämnd sträcker sig över Atlanten och vänder pionjärerna mot varandra och mot de amerikanska urinvånarna. En dag anländer en vacker änka från Venedig och berättar att Alinors son har drunknat. Hon säger att hon behöver deras hjälp. Kvinnan förtrollar Alinors familj med sin sensuella och bekymmerslösa värme och med löften om nya lönsamma affärer. Hon råder dem att sälja vackra statyer av marmor och brons för att elda på begäret hos de rika markägarna. Men det är något med kvinnans berättelse som inte stämmer. Svaren finns på andra sidan de mörka strömmarna i Venedig. PHILIPPA GREGORY är en brittisk författare och historiker. LB Förlag har tidigare gett ut två romaner av henne, Den andra systern Boleyn, som även blivit Hollywoodfilm, och succéromanen Tidvatten. Mörka strömmar är den efterlängtade uppföljaren till Tidvatten. "Författaren kan sitt hantverk, och man riktigt ser miljöerna framför sig och känner lukterna från dåtidens London, Venedig och New England. Mörka strömmar är en bladvändare som är svår att lägga ifrån sig." Birgitta Ehn Eliason, BTJ "En historisk kärleksroman med extra allt!" Kenneth Gysing, Femina
För alla som.älskar historisk fiktion är den här ett måste.Det är del två ,del ett heter Tidvatten.

Vi får återigen följa Alison och Alys samt barnen Sarah och Johhnie.De har etablerat sig I London där de driver en liten men skötsam kajplats.Livet är fortfarande en kamp men ändå bättre än den de hade i Foulmire.

Brodern Rob har rest till Italien för att utbilda sig till läkare och den andra brodern Ned har emigrerat till Amerika för att få leva som en fri man.

Personerna vävs ihop och en dag står Robs italienska änka på deras tröskel.En historia om svek och smuggel rullas upp.