Så putsas en skitstövel

Bok av Maria Steen
Trots sina stora olikheter är Agneta och Carina bästa vänner. Agneta röker som en borstbindare, säger vad hon tycker och har gärna ett glas rött i handen, när som helst. Carina har en mer blygsam, romantisk läggning och är aningen godtrogen när det gäller män. Nu är Carina sambo med Mats, som gåtfullt försvinner veckor i sträck och vars mobil alltid tycks ha dålig täckning. Kärleken är blind, men i Carinas fall hade det inte varit helt fel med åtminstone lite ledsyn, anser Agneta och bestämmer sig för att ingripa. Sedan kommer Eva-Lis in i bilden, och oväntade saker börjar hända. "Så putsas en skitstövel" är första delen i Maria Steens serie "I vått och torrt". I den får vi följa Agnetas och Carinas något kaotiska tillvaro, med komplicerade kärleksrelationer, dysfunktionella äktenskap och märkliga missförstånd. Men tack vare sin starka vänskap, påhittighet och handlingskraft lyckas de på något sätt alltid ställa saker till rätta i slutändan.
9789178299720
Välj utgåva
Så putsas en skitstövelSvenska - Pocket
ISBN: 9789163913402
Så putsas en skitstövelSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178299720
Så putsas en skitstövelSvenska - E-bok
ISBN: 9789178299737
Varm, underhållande och lättlyssnad!
Ibland behöver man ta en paus från de lite tyngre böckerna, de som kräver att hjärnan fokuserar. Då vill man ha något lättsmält, något som livar upp. Då är denna helt perfekt!

Carina är sambo med den mystiska Mats. Han jobbar mycket utomlands och är borta veckor i streck. Dessutom har han alltid väldigt dålig mobiltäckning när han är iväg. Carinas bästa väninna Agneta tycker det verkar vara något skumt och bestämmer sig för att "hjälpa" till att ta reda på sanningen.

Så putsas en skitstövel är en humoristisk och lättsam historia. Den är full av rappa kommentarer och roliga metaforer, nästan så det blir förmycket på sina ställen. Jag hade lite svårt att hänga med i början, blandade hela tiden ihop Carina och Agneta. Men när jag väl lärt mig vem som var vem så var det inga problem.

Maria Steen har verkligen lyckats i sitt berättande. ena stunden är jag irriterad på de två väninnorna, för att i nästa stund komma på mig själv med att sitta och skratta. Det är tur att jag var ensam hemma när jag lyssnade. Vill även ge en extra stjärna till uppläsaren Maria Lyckow, hon är som vanligt helt briljant.
Rappa kommentarer och tankar. En hel del dråpliga situationer med tillhörande skrattanfall. Rolig handling, inte riktigt förutsägbar nånstans och helt underbar.

Läste nångång nånstans nån rubrik som löd ungefär: ”Författarens Tankar...”
Hennes tankebanor, de hade jag gärna tagit del av. Hon måste ha ett härligt rikt inre liv 😀😊

Jag gillade denna!
Jag behövde något lättsamt och en hyfsat kort bok. Efter recensionerna hade jag inte så höga förväntningar på denna men jag fick tänka om!!! Smårolig berättelse om väninnorna Carina och Agneta i undre medelåldern. Agneta är den evige skeptikern och realisten medan Carina som lider av sömnsvårigheter har en relation med gift man men det vet hon inte om... även om Agneta anar att han inte är den han utger sig för vara! Jag gillade denna skarpt!! Bra uppläsare!