Slumra in

Bok av Sara Åström
  Sofia Winter försöker bygga upp ett nytt liv efter att hon och hennes lillasyster Alva fritogs från extremiströrelsen Ekoportalen. Varje dag lever de i rädsla för deras vedergällning. För att skingra tankarna går Sofia upp i arbetet hos polisen i Piteå, där hon är delaktig i att utreda ett fall med en drunknad pojke. Det verkar handla om självmord, men utredningen utvecklas till något långt snårigare, och när ytterligare en tonåring visar sig ha avlidit under märkliga omständigheter leds teamet in på en slingrig väg kantad av sorg, ilska och skam. Samtidigt börjar någon skicka anonyma meddelanden till Sofia ... och vem är egentligen mannen som har en förmåga att dyka upp överallt? Slumra in är den fristående uppföljaren till Vid skogens slut   »En riktigt stark och välskriven debut.« HÅKANS HYLLA om Vid skogens slut »En i grunden imponerande debut, där spänningen den viktiga långsamt stegras och tar sig in bakom skinnet.« BORÅS TIDNING om Vid skogens slut
Sofia försöker bygga upp sitt liv efter det att hon och hennes lillasyster Alva fritogs från extremrörelsen Ekoportalen. För att skingra tankarna från det som hänt och från rädslan att Ekoportalen ska hitta dom så går hon helt upp i arbetet hos polisen i Piteå. En pojke har drunknat…är det självmord eller blev han mördad….

Alltså Wow! Jag har tidigare läst boken "Vid skogens slut" och den boken tillhörde min topplista över lästa böcker förra året, Så skulle denna bok kunna matcha den förra? Absolut, jag är helt tagen och jag fastnar direkt i boken och sträckläser den, jag kunde inte sluta läsa. Boken håller mig på halster och den bygger upp en nervkittlande känsla av obehag och spänning - jag vill att den ska ta slut så att jag får veta sanningen samtidigt som jag vill att den inte ska ta slut så att jag får fortsätta att läsa….. Boken berör viktiga ämnen som mobbning, hämnd, psykisk ohälsa kring barn och ungdomar. En ruskigt bra deckarroman med en cliffhanger på slutet som gör mig frustrerad ( Haha…) Önskar jag hade haft nästa bok NU! Jag rekommenderar verkligen att läsa både böckerna om Sofia Winter.