O-vännerna

Bok av Christina Fröman Isaksson
Vilka är O-vännerna? Häng med in i boken och lär känna de olika virusen Virran och Vingel och bakterierna Bakke och Bea! Virus och bakterier finns överallt i vår närmiljö och vardag. Tillsammans med Virran, Vingel, Bakke och Bea får du lära dig hur de lever och vad vi kan göra för att undgå att bli smittade. I boken finns även en tvätt-ramsa som enkelt kan läras in och användas vid tvätt av små och stora händer. Kostnadsfri lärarhandledning finns att ladda ner här: https://www.vistoforlag.se/press/lararhandledning_o-vannerna.pdf
Fyraåringarna tycker: Med situationen som världen är i just nu, är fyraåringarna väldigt medvetna om virus och bakterier, smitta och sjukdomar. Därför passar den här boken dem alldeles utmärkt och de tyckte att det var jättekul att läsa om de olika personligheterna i boken och att härma dem.

Sexåringen tycker: Sexåringen är, liksom sina systrar, mycket medveten om den värld vi lever i, men var inte riktigt lika intresserad. Och det är inte så konstigt, för han är lite i äldsta laget för den mängden text och typen av illustrationer.

Mamman tycker: Det här är en humoristisk och informativ bok om bakterier och virus. För de yngre barnen är de söta illustrationerna perfekta, men det känns som att de inte är nog detaljerade för att fånga den äldre läsarskaran (i alla fall i min familj). Jag gillar att det finns en liten handtvättarramsa i slutet och tänker mig att den här boken kan passa på många förskolor.