Hedda hoppar till månen

Bok av Mi Zandelin
Ena stunden hoppar Hedda studsmatta i trädgården. Andra stunden landar hon på månen i en krater. Hur gick det till? Hur hamnade hon på månen? Hedda förstår ingenting. Som tur är träffar hon på en gammal clown i rymdutrustning som kan förklara det mesta. Tillsammans försöker de ta sig tillbaka till jorden innan det är för sent ...
Sexåringen tycker: Det sexåringen verkligen gillar med den här boken är att det är mycket bilder. Det är fartfyllt och spännande och det tycker han också om. Det ska helst hända saker hela tiden och det gör det här. Dessutom vet man aldrig vad som kommer på nästa uppslag så det är fullt av fantasi. Han är superpepp på att försöka hoppa till månen när studsmattan kommer fram igen till våren.

Mamman tycker: Den här är en väldigt bra övergångsbok för barn som är för ”stora” för bilderböcker för den yngre målgruppen men som kanske inte riktigt är redo för kapitelböcker än, eller för den som behöver många illustrationer för att orka lyssna. Och det är en rolig bok, med väldigt roliga illustrationer.

Jag tycker väldigt mycket om att det är så fantasifullt och spännande rakt igenom och jag tycker också om att Hedda inte är världens modigaste utan måste möta sina rädslor när hon plötsligt hamnar på månen, och växer genom det. Det är en viktig sak att tänka på, oavsett hur gammal man är.