Bed & Breakfast för lata brudpar

Bok av Frida Gråsjö
Första boken i ny feelgoodserie om familjen Blom i Rosnäs Beatrice Blom har alltid gjort vad som förväntas av henne. Klädseln är oklanderlig och karriären som jurist har bara börjat. Allt borde vara perfekt, men ändå är det något som skaver. Hon motar bort osäkerheten med shopping och drömmar om kärlek, samtidigt som hon blir allt mer avundsjuk på sin syster Cilla som alltid gått sin egen väg. På väg hem efter en misslyckad dejt ser Bea hur en av domarna på den domstol där hon arbetar träffar en välkänd kriminell på en mörk bakgård. Hon nämner det för en kollega, och kort därefter börjar hon bli föremål för elaka anklagelser. Mot sin vilja tvingas hon ta en paus från arbetet på domstolen. Medan Bea väntar på att allt ska bli uppklarat börjar hon jobba på Bodins Bed & Breakfast som trädgårdsmästare. Hon anmäler sig dessutom som vigselförrättare och får mer än normaldosen av bröllop i sitt liv. I sin nya vardag börjar hon omvärdera vad som är viktigt och vad hon egentligen vill med sitt liv Men när problemen på domstolen kryper närmare behöver hon också stå upp för sig själv. Bea tar hjälp av Cilla och bröllopsfotografen Markus. Men är det för sent att lösa de knutar hon borde hanterat från början? Och vad är det Beas hjärta på riktigt slår för?   FRIDA GRÅSJÖ är jurist och feelgoodförfattare, bosatt i Karlstad. Bed & Breakfast för lata brudpar är den första boken i Rosnäs-serien, som kretsar kring familjen Blom i den fiktiva orten Rosnäs i Dalsland.
Bea har alltid gjort vad som förväntats av henne. Hon har en karriär som jurist men blir en dag oskyldigt anklagad på sitt arbete och tvingas ta en paus. Under tiden hennes ärende på arbetet ska tas upp och utredas så blir hon vigselförrättare och råkar av en slump snubbla över Bodins Bed & breakfast som anordnar bröllop. På Bodins känner hon sig hemma när hon hjälper till i trädgården, får hjälpa till att ordna bröllop och bröllopsfotografen Markus är mest irriterande i början där han går med sin kamera och fotar på allt….

Vilken pärla detta var, helt underbar feelgood bok som har alla de klassiska ingredienserna som kärlek, intriger, allvar, sorg, värme och en gnutta spänning. Jag fastnade verkligen - underbara miljöer och nu vill jag åka till Bodins och uppleva den vackra trädgården, ladan och alla underbara karaktärer. Det här den första boken jag läser av Frida, Varför undrar jag nu - det här gav mersmak. Det här var en bok i min smak - mysig, varm och charmig men som även har inslag av allvar, att hitta sig själv och våga vara den man är. Det här var den första delen i Rosnäs-serien ser fram emot att läsa de övriga böckerna. Missa inte att läsa boken om ni inte redan gjort det!