Livets alla färger

Livet illustrert
Bok av Lisa Aisato
En fantastisk presentbok med underbara bilder som fångar livets alla stora och små ögonblick! Vad rymmer ett liv? Barndomens fantasifulla lekar och tillhörande skrubbsår. Tonårens sökande och känslostormar. Alla val och beslut som hör vuxenlivet till. Och slutligen ålderdomen: en tid av reflektion och frihet. Lisa Aisato är en av Norges mest uppskattade bildskapare. Samlingsboken Livets alla färger består av sex kapitel med små och stora nedslag i livets alla skeenden. Illustrationerna är såväl gamla som nya, och alla utsökta exempel på Aisatos säregna uttryck. En makalöst vacker och hoppingivande bok där bilderna varsamt bär berättelsen och påminner oss om tidens - och livets - flyktighet.
Av mina fantastiska arbetskamrater fick jag bland annat en bok i födelsedagspresent. De vet att jag är en boktok och en vinälskare, men vad ger man till nån som läser så mycket som jag och som provar så många viner? Jag fick ett väldigt generöst presentkort att köpa vin för. Men det hårda paketet innehöll en bok – en bok jag inte hade läst. En bok som visade sig vara lika fantastisk som mina arbetskamrater. Det var Lisa Aisatos bok Livets alla färger.

Den här boken börjar i barndomen och slutar vid livets slut. Ja den handlar ju om själva livet och alla de faser vi går igenom. Med få ord till mycket talande bilder visar Lisa Aisato olika glimtar ur livet. Illustrationerna är underbara och i kombination med de få orden får jag som betraktare och läsare enorma intryck. Minnen poppar upp i mig, mina minnen, dem som bara jag känner. Jag blir rörd, jag skrattar, jag nickar igenkännande och jag tänker: detta var den alldeles perfekta presentboken till ett nån som fyller år. Det spelar faktiskt ingen roll hur många år mottagaren fyller. Den här boken passar alla åldrar. TACK!

Mitt omdöme blir det högsta.