Vilde och käpphästen Winner

Bok av Jenny Bicho
Äntligen är det dags! Vilde ska vara med i sin allra första käpphästtävling - med riktiga hinder och riktiga prisrosetter om man klarar banan utan att riva. Vilde och hennes bästisar Leya och Hanna kan knappt tänka på något annat. Dagarna före syr de nya träns och fixar fina tävlingsfrisyrer på sina käpphästar. Så är det äntligen dags. Allt är så stort och spännande. Kanske lite för stort och spännande, tänker Vilde. Tänk om alla klarar banan utom hon? Och tänk om Vincent är där och ser henne? Men så kommer hon att tänka på käpphästen som man kunde vinna i lotteriet vid ingången. En vacker skäck med gröna pärlögon och skimrande pannlugg. Den bara måste bli hennes. Med bultande hjärta sätter hon av mot det första hindret. Nu gäller det!
En bok som bjuder på stor nostalgi! Fint illustrerad och spännande att få "återuppleva" gamla minnen.

Oj oj oj vad jag hade glömt Allt roligt man hade som liten när det kom till att rida och sköta sina käpphästar! Mina var dock inte lika fina som hästarna i boken utan bestod av en kropp gjord av en raggsocka, man av garn samt en blomsterpinne som kropp. Ett kärt hemmabygge med andra ord.

I den här boken får vi träffa de tre tjejerna Vilde, Hanna och Leya och deras käpphästar naturligtvis. Flickorna har anmält sig och sina hästar till två hopptävlingar var; alla tre är nervösa men någon av dem är lite mer självsäkra än de andra (i alla fall utåt sett).

Vi får följa med under tävlingens gång och förberedelserna inför. Sen är det det där med lotteriet...
kul och spännande läsning med hög nostalginivå!