Världens hemskaste sjukdomar 2

Bok av Ida Kjellin
Äntligen - ännu fler farsoter! Tyfus, malaria, polio och mässling - genom historien har vi människor drabbats av fruktansvärda, smittsamma och ibland dödliga sjukdomar. Följ med klasskompisarna Kim och Joelle på en ruskig resa genom tid och rum, när de provar på tio av de värsta farsoter som drabbat Sverige. Ibland tillfrisknar de och ibland inte. Men vilken sjukdom är den hemskaste av alla? Humorfylld faktabok om historiska farsoter och en dråplig allåldersbok där varje kapitel dryper av antingen blod eller var, eller bajs av alla de slag. Helillustrerat i färg med fruktansvärda fakta, många skratt och mycket rys. Av skaparna bakom den populära tv-serien med samma namn.
Intressant, spännande, detaljrik och bitvis Väldigt obehaglig! En bok jag varmt kan rekommendera om du vill blanda intressant fakta med ett gäng härliga karaktärer (min favoriten är Döden...)!

TV-serien med samma namn är en stor favorit som jag sett flera gånger. Intressant fakta, kul upplägg och roliga karaktärer. En stor favorit i böckerna är Döden som gör storartade entréer i varje kapitels slut.

I den här boken får vi följa med förutom tidshäxan Kirke barnen Kim och Joelle när de får testa på en hel hop med obehagliga sjukdomar. Ärlig talat så är den ena sjukdomen värre än den andra... Kan allt erkänna att jag grimaserar en hel del genom bokens gång när vissa symtom blir väldigt bildliga...

Boken innehåller intressant fakta om symtom och hur stor chansen var att över leva/dö med diagnosen. Även hur livet var efter man överlevt. Tycker delen om hur man blev smittad var mycket intressant. Kirkes roll i historien bjuder på en hel del skratt och leenden då hon är väldig rak med vad som kommer hända hennes två "lärjungar".

En bok som jag varmt kan rekommendera!