Kodnamn PAM : mod, rädsla, sårbarhet

Bok av Petra Malm
Petra Malm är den första kvinnliga operatören i specialförbandet SOG, inriktat på underrättelse och strid. Under kodnamnet PAM åker hon i över ett decennium på otaliga hemliga högriskuppdrag och det är först nu, som civil, som hon kan prata om delar av det hon upplevt som operatör. Här berättar hon om operationer i krigsdrabbade länder, om svårigheten att vara kvinnlig pionjär i en manlig värld där man är maximalt utsatt och där kraven är nära gränsen för det möjliga. Men också om hur du som civil kan jobba med begrepp som är centrala inom det militära, som tillit, motivation och lojalitet.
Petra Malm är den första kvinnliga operatören i specialförbandet SOG. Under sitt kodnamn Pam har hon åkt på otaliga hemliga uppdrag.

Som många av oss så känner jag igen Petra från programmet Elitstyrkans hemligheter, där hon har imponerat och väckt intresset kring henne som person hos mig i alla fall. Så när hennes bok kom ut så ville jag absolut läsa den och Wow - det här är en väldigt intresserat och spännande läsning. Man får en inblick i hur det kan vara ute på fältet som operatör - vilken anspänning och känslor det väcker. Hur det är att jobba i en mansdominerad värld - att det inte alltid är lätt att "vara kvinna" och behandlas på ett annat sätt bara för att man är kvinna, trots att man har samma utbildning. Livet som mamma - hur hanterar man de känslor som uppstår? Den här boken var fängslande på många sätt men också en bok med kloka ord och inspiration till hur jag kan hantera livet och dess motgångar, Petra är en stor inspiratör till personlig utveckling. Ett stort plus för att Petra själv är rösten till sin ljudbok och den rösten skulle jag absolut kunna tänka mig att höra till fler ljudböcker.