Det lilla biblioteket på Söder

Bok av Camilla Dahlson
Ny bok av författaren till den populära Sommen-serien! Katrin tror knappt sina ögon när hon öppnar brevet med nedläggningsbeslutet för biblioteket. Hur ska hon våga berätta det här för kollegan Astrid, som lever för sitt jobb som bibliotekarie. Och alla deras stammisar, vart ska de ta vägen nu? Men Astrid reagerar inte som Katrin trott, i stället för att deppa vill hon ta fajten och slåss för sitt bibliotek. Efter ett möte med kulturnämnden får bibliotekarierna sex månader på sig att visa att biblioteket behövs och är uppskattat, så nu gäller det att kavla upp ärmarna! Det lilla biblioteket på Söder är en härlig feelgoodbok som även vågar ta upp en både allvarlig och viktig demokratifråga - den om rätten till tillgängliga bibliotek. Idén fick Camilla Dahlson när lokalpolitiker föreslog att ett närliggande bibliotek skulle läggas ner, i stället skulle viss utlåning erbjudas i den lokala matbutiken. CAMILLA DAHLSON har tidigare arbetat som journalist på både dags- och fackpress och är utbildad civilekonom. Sedan 2013 har hon utkommit med ett flertal barn- och ungdomsböcker och den populära Sommen-serien.
Karin tror knappt sina ögon när hon läser brevet hon fått, biblioteket hon jobbar på har fått ett beslut om ett beslut om nedläggning. Hur ska hennes medarbetare Astrid ta detta då hon lever för sitt jobb. Karin och Astrid väljer att inte deppa ihop utan tar fajten och slåss för att beslutet ska ändras….

Vad kan gå fel när boken utspelar sig på ett bibliotek, en perfekt miljö för en bokälskare som jag. Jag gillar denna bok mycket och jag dras snabbt in i storyn och befinner mig snart på Söders biblioteket med Astrid och Karin. Detta är en av Camillas stora styrkor som författare, hennes mijlö- och karaktärsbeskrivningar - skickligt. Det gör att jag som läsare lätt dras med och upplever miljöerna och karaktärerna på nära, mysig och personligt plan. En underbar feelgood som innehåller de klassiska ingredienserna som kärlek, värme, vänskap, lite galna upptåg och meningsskiljaktigheter och boken har även lite oväntade tvister vilket jag tycker om.