Döden i röd klänning

Bok av Lotta Luxenburg
Efter ett ödesdigert misstag lämnar Vanessa Hurtig tv-världen och investerar alla sina sparade pengar i en nedgången källarlokal på Karlavägen. Med familjemedlemmarnas hjälp förvandlar hon den snart till en fashionabel second hand-butik. Strax före premiärminglet i lokalen dyker det upp en mystisk trälåda utanför dörren, innehållande en vacker, ateljésydd sidenklänning. Ingenting avslöjar varifrån den kommer. Dagen därpå råkar Vanessa få syn på en efterlysning på nätet, ett foto på en kvinna som försvunnit efter en utekväll klädd i exakt samma klänning. Samtidigt som Vanessa försöker få fart på sin nyöppnade butik, komma över ex-pojkvännens svek och hantera andra relationer i tillvaron, dras hon allt längre in i mysteriet kring den röda klänningen. Och när den försvunna kvinnan hittas död, blir sambanden allt tydligare Vanessa befinner sig i stor fara. Döden i röd klänning är den första boken i Lotta Luxenburgs mysdeckarserie om Vanessa Hurtig. LOTTA LUXENBURG bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Sundsvall. Hon har på Lind & Co givit ut den populära deckarserien om poliserna Nick Johansson och Klara Pil, som sålt i mer än 260 000 exemplar.
Vanessa har lämnat tv-världen och investerar nu alla sina pengar i en källarlokal som ska bli en secondhandbutik. Strax innan premiären dyker en mystisk trälåda upp utanför dörren med en vacker klänning, dagen efter kommer det upp en efterlysning med ett foto på en kvinna som försvunnit i exakt samma klänning…. Vanessa kämpar med sin nya butik och att komma över sin pojkvän och när den försvunna kvinnan hittas död, så inser Vanessa att hon är i fara…

Jag har läst en hel del böcker skrivna av Lotta och jag gillar hennes skrivsätt och historier och det är samma med denna bok. Jag dras snabbt in i storyn och sidorna går i ett rasande tempo och helt plötsligt är boken slut. Slutet är lite abrupt och jag har en del frågetecken som jag vill ha svar på men jag får snällt vänta på nästa del och hoppas att jag får svar på mina frågor där, önskar att del 2 i serien kom nästa vecka… Detta är en feelgood roman med inslag av spänning, jag brukar ha svårt för denna genre av böcker men den här gillade jag mycket, det var en bra mix av allt.