Förskräckliga Förskolan

Bok av Evalotta Belin
Jag måste ha kommit fel? Första dagen på ett nytt ställe är alltid pirrigt. Men Märtas nya förskola visar sig vara riktigt förskräcklig. Pappa har råkat lämna henne på en förskola för monster! Hur ska det gå att ha en häxa till fröken och äta padda med mos till lunch? Och kommer verkligen monsterbarnen vara snälla mot henne?   Förskräckliga förskolan är den första delen i en serie om Märtas rysliga liv. Och precis som vanligt är det hög igenkänning och twistad humor från bilderboksduon Ola och Evalotta Belin.   Evalotta och Ola Belin jobbar båda med barnkultur och design på heltid. Tillsammans har de skapat Förskräckliga förskolan, som är deras femte barnbok. Tidigare har de gett ut populära, Rut flyttar ut, Tända lampan, Vilse och Det finns inga monster.
Fyraåringarna tycker: Från första början vägrade fyraåringarna lyssna på boken, för det kändes som att det skulle bli alldeles för läskigt. Men vi läste ändå och de älskade den och ville läsa den flera gånger till på en gång. De blev överförtjusta av illustrationerna och berättelsen och allt det mysrysliga.

Sjuåringen tycker: Det var sjuåringen som var mest pepp på att läsa den här boken av alla barnen och han blev också jätteförtjust och lyssnade igen när jag läste den för fyraåringarna. Han gillade också det mysrysliga och tyckte väldigt mycket om illustrationerna och skrattade högt flera gånger under läsningen.

Mamman tycker: Det här är ett väldigt fint sätt att visa på att olikheter inte alls behöver betyda att man inte kan komma överens och att sådant som vi ser som farligt kan tycka att det vi gör är minst lika farligt. Det är massa humor och kärlek i den här boken och både illustrationerna och man blir glad av att läsa den. Passar perfekt för målgruppens ålder och bjuder till många skratt men också tankar, precis som det ska vara.