Bajset hittar hem

Bok av Anette Skåhlberg
Att hitta rätt plats för bajset är inte lätt. Bajset är inte nöjd. Vägrar komma ut. Pottan känns för hård och sängen är för mjuk. Men det börjar bli bråttom. VAR passar det bäst att bajsa?
Fyraåringarna tycker: Bajs är alltid hysteriskt roligt och vi har flera böcker på temat sedan innan, men det kan. aldrig. bli. för. mycket. bajs. Därför blev det här en supersnabb läsning, och omläsning, och omläsning. De var speciellt förtjusta i illustrationerna och skrattar högt många gånger.

Sexåringen tycker: För sexåringen är också bajs det absolut roligaste som finns (okej, lego, minecraft och ninjago kommer nog före men det är inte med mycket). Han tycker också att det är en rolig bok och skrattar också högt flera gånger.

Mamman tycker: Det tacksamma med en bok om bajs, är att barn i mina barns ålder automatiskt kommer tycka att den är fantastisk. Den hann knappt komma innanför dörren innan vi hade läst den flera gånger, och barnen skrattade lika högt varenda gång. Jag tycker om att den inte bara är för de yngsta, utan att det finns fakta om bajs på varje uppslag som också kan lära oss något om hur olika det kan vara.

Illustrationerna är visserligen lite barnsliga, men det gör ingenting för de passar perfekt till den här boken och barnen älskar dem.