De likas lek

Bok av Therese Slettengren
En ung flicka faller från en balkong. Var det verkligen en olycka eller är det någon som vill tysta henne? Liv och hennes dotter Stella har ärvt en stor lägenhet på Karlaplan. De har lämnat ett destruktivt liv i Sydafrika bakom sig och försöker glömma det gamla och börja om på nytt. Men det går inte så lätt som de hoppats att smälta in i Östermalmslivet. Snart ökar friktionerna mellan dem och deras nya vänner och det förflutna hinner i kapp. Stella hoppas att en middag på hennes 15-års dag ska göra allt bättre, men den slutar i kaos. Måste Liv och Stella fly igen, eller vågar de stanna kvar? De likas lek är en spänningsroman om att passa in, och om kampen att behålla den perfekta ytan - till vilket pris som helst. Vilka blir konsekvenserna när fasaden spricker och det förflutna kommer ikapp? "Jag kan varmt rekommendera denna bok. De likas lek är en lättläst blandning mellan Gossip Girl och Big Little lies. På Östermalm." Läsarröst
När Liv och hennes dotter Stella ärver en våning på Karlaplan ser de äntligen en chans att glömma sitt gamla liv i Sydafrika och börja om på nytt i Stockholm. Att börja om igen går inte så lätt som de hoppats på, att smälta in på Östermalm blir svårare än vad de trodde. Friktionerna mellan dom och de nya vännerna stegras och det förflutna är på väg att hinna ikapp dom. Och när en ung flicka faller från en balkong så blir frågan; Är det en olycka eller är det någon som vill tysta hennes?…..

Jag har tidigare läst författarens bok "Blott en dag" och gillade den mycket så visst fanns det förväntningar på denna bok. Redan efter första sidan så kände jag att boken hade fångat mitt intresse och genom hela boken finns en nervkittlande känsla av att något kommer hända - något som lurar i bakgrunden. Det är ett bra driv framåt med korta kapitel vilket gör den snabbläst och jag vill läsa och läsa för att se vad som kommer hända. Boken bjuder på spänning, intriger, rädsla, flykt, att passa in, känslan av utanförskap, realtioner…. Boken är bra, men en lite annorlunda spänningsroman, inte en klassisk polisroman vilket jag uppskattar - en bladvändare med en nervpirrande förnimmelse.