Professor Kalkyls konversationslexikon

Le Tournesol illustré
Bok av Albert Algoud
En hyllning till ett vetenskapligt universalgeni! Professor Kalkyl har gått till historien som en lysande vetenskapsman och upptäckare, lika genial som han är tankspridd. Ändå lyser han med sin frånvaro i lexikon och uppslagsverk, något som denna bok vill råda bot på en gång för alla. Här berättas om alla professor Kalkyls uppfinningar och intresseområden, hans fascination för slagrutependeln, om verkliga och fiktiva föregångare och inte minst hans fascinerande personlighet och dito lomhördhet. Boken är författad av Albert Algoud, som också har skrivit den franska förlagan till Kapten Haddocks ordbok. För den svenska utgåvan svarar författaren och översättaren Björn Wahlberg, ordförande för den svenska Tintinföreningen Generation T.
Kul, intressant och den handlar helt och hållet om min Favoritkaraktär i Tintins värld. Bjuder både på leenden och en del "Aha" längs med vägen!

I den här boken får vi träffa en favorit för min del bland Tintins vänner; Professor Karl Kalkyl! Här får vi lära oss vilka som är grunden till den något glömska men geniförklarade professorn. Vi får också lära oss mer om hans uppfinningar och hans kompetens som är Väldigt, Väldigt bred.

Jag uppskattade verkligen första boken om Kapten Haddock; men eftersom det finns något hos professorn som jag Verkligen gillar så slår denna boken lite högre för min del.

Men jag kan varmt rekommendera båda!