Tva vita dvargar

Bok av Lo Kauppi
En bok som kom ut 2020...det är en bok som tar tag i mig,hela känsloregistret finns där men det mesta är en melankolisk sorgsenhet och en hel del undertryckt ilska.Boken handlar om Lena som lever ett hårt missbrukarliv och om Lo som blir skådespelerska.

Lo Kauppi har skrivit den ur ett självbiografiskt perspektiv där bokens Lo beskriver hennes liv, det som blev medans karaktären Lena står för det liv som hade kunnat bli.

Även om det är mycket sorg så finns det ändå något vackert i boken även om karaktärerna är rätt så tragiska.Hon har ett vackert språk även när hon beskriver det fula och tragiska.Det är två karaktärer som går ihop,Lena blir Los skugga i det liv som är.Det är en bok som jag sögs in i och man ville få veta vad som händer.

I boken får vi också följa Lenas dotter Sol som får uppleva sorger och misär men ändå en glädje.Där får vi bilden av Lena som vill vara en bra mamma men inte alltid lyckas med det hon tänkt ska ske.Sol är ändå en ljus karaktär även om hennes liv får sig en rad törnar.Deras relation visar på en kärlek som inget kan få att gå sönder.

Boken beskriver ett liv ur missbrukarperspektiv,ett barns liv och hur det blir när ett barn växer upp i ett missbrukarhem.Det boken också visar på är hur snabbt samhället dömer när någon har hamnat fel i livet.

Det är en bok som väcker många tankar och känslor.