En misslyckad kvinnas bekännelser

Confessions of a forty-something f##k-up
Bok av Alexandra Potter
*** "Nells resa är hysteriskt rolig, rörande och klarögt klok ... " - Lucy Dillon *** *** "Den nya Bridget Jones." - The Daily Telegraph *** *** "Säg hej till en bok som kommer att få dig att skratta på varje sida - oavsett om du är 20, 40 eller 80." - HEAT *** Hjärta? Brustet. Karriär? Obefintlig. Hem? Inneboende. Ålder? Ingen kommentar. Nell Stevens drömliv i Kalifornien får ett abrupt slut: konkurs och uppslagen förlovning. Hon flyttar tillbaka till London, utan en krona på kontot, för att börja om på nytt. Medan hon har varit borta har mycket förändrats. Hennes singelvänner är gifta och har barn, skyhöga hyror tvingar henne att hyra ett rum hos en främling och alla perfekta Instagram-liv gör att hon känner sig som ett enda stort fiasko. Efter en period av färdigblandad gin och tonic på burk, chips och duster med hyresvärden om hur man fyller diskmaskinen, får Nell till slut ett frilansuppdrag: att skriva dödsrunor. På så vis träffar hon änkan Cricket som är dryga åttio och i full färd med att måla om sina väggar i gult. En oväntad vänskap tar sin början och Nell får en knuff i rätt riktning. Alexandra Potter föddes i Yorkshire, men bor nu i Notting Hill, London, tillsammans med Mr California och deras bosniska gatuhund. När hon inte skriver eller reser tillbringar hon ohälsosamt mycket tid på Instagram där hon påminns om att hon borde träna oftare, dricka mycket vatten, utöva mindfulness och känna sig #välsignad.
Nell flyttar tillbaka till London då livet i Kalifornien får ett abrupt slut med konkurs och en avbruten förlovning. När hon kommer tillbaka till London har hon inte en krona på kontot och mycket har förändrats, alla singelvänner är gifta och har barn, hyrorna är skyhöga, hon tvingas hyra ett rum hos en främling. Nell får efter ett tag ett frilansuppdrag och träffar då änkan Cricket som är 80 år, en oväntad vänskap uppstår och Nell får en knuff i rätt riktning….

Det här är en roman med humor, ironi, pricksäkerhet, djup och allvar och stundtals skrattar jag högt för mig själv genom de träffsäkra kommenterna som Nell avlöser genom hela boken. Boken går snabbt att läsa trots att det är över 500 sidor, den är lättläst, med luftig text och korta kapitel. Jag är dock stundtals lite kluven till boken, ibland radas skämten upp lite för tätt för att passa mig och en del sidospår gör att boken tappar mig då jag känner att dessa inte gav något till storyn men några sidor senare så har boken fångat tillbaka mig igen och jag är fast. Jag gillar verkligen Nell och alla de andra karaktärerna som Cricket och Edward, det bjuds både på vänskap, allvar, humor, sorg och kärlek så det är en härlig feelgood roman och att få skratta högt när man läser en bok är ju fantastiskt.