Ursäkta röran jag bygger om : 106 tankar om utmattning

Bok av Irene Rösberg
Hur känns det att drabbas av en utmattning? Irenes liv tog en tvär vändning när hon gick in i väggen. Hon slutade jobba, tappade det sociala umgänget och miste orken att ta hand om sitt barn. Resan tillbaka till ett normalt liv var både lång och fylld av känslor. Nu delar hon med sig av de tankar som dök upp under återhämtningen. Ursäkta röran jag bygger om är ett stöd och en vän för den som är utmattad. Tack vare bloggformen är den lätt att ta till sig även för den som är hjärntrött. Fylld av personliga reflektioner kring hur utmattningssyndrom påverkar vardagslivet erbjuder boken stor igenkänning och trygghet. Den belyser samtidigt hur utmattning är något som kan drabba alla, oavsett bakgrund. Irene Rösberg är civilekonomen som dansade in i väggen. Genom 106 inlägg tar hon läsaren på en resa genom utmattningen, och sträcker ut en stöttande hand. Boken är skriven för dem som själva är drabbade eller har en närstående som är utmattad. Irene Rösberg föddes 1986 i Solna, men växte upp utanför Nynäshamn där hon bor idag. Hon jobbade som marknadschef när hon drabbades av utmattningssyndrom. Efter det bytte hon fokus och nu ägnar hon sin tid åt att sprida kunskap om stressrelaterad ohälsa genom både föreläsningar och andra event. Mer information finns på www.rösberg.se. Ursäkta röran jag bygger om är Irenes debutbok.
Boken vänder sig absolut till människor där ut med utmattningssyndrom och deras anhöriga, genom att läsa ger den en förståelse vad en person med utmattningssyndrom går igenom och känner, även om detta såklart varierar från person till person.
Jag ville läsa den mest för det är för mig ett intressant ämne och jag vill öka min förståelse för människor med denna sjukdom.
Försäkringskassans all personal borde även få denna bok i julklapp så deras förståelse för sjukdomen uppdateras.
Mycket bra och lättläst bok.