Resan till Rio de Janeiro

Bok av Jan Raumer
Tre barndomsvänner, som nått fyrtioårsåldern och tappat fotfästet i tillvaron, reser på jakt efter äventyret och kärleken till ett fjärran tropiskt land... till en förförisk värld, och en kontrasternas stad, där överraskningar väntar, och faror lurar.Ska gåtan med Toms hopplösa förälskelse i den undflyende och nyckfulla flygvärdinnan få sin lösning? Vad döljer sig bakom den charmige amerikanens leende?Och vem är hon? Och varför så kylig?... den där vackra kvinnan vid grinden. Ska de komma levande tillbaks från den kolsvarta gravkammaren uppe på berget, efter razzian med den engelske agenten?Kan den chevalereske argentinarens galopphäst rädda dem ur penningknipan? Och vilket öde väntar den övergivna och föräldralösa lilla Isabela?
En bra bok där tre killar som länge varit vänner bestämmer sig för återigen en resa till Rio de Janeiro.

Boken är inspirerad av alla Jans resor till Rio,en del är självupplevt,annat är berättat av andra personer och en del är bara fiktivt.

Det som jag verkligen gillar med boken är det poetiska språket,det märks att författaren kan sin stad och kulturen där.

Det är vackra landskapsvyer som målas upp och man känner den dallrande värmen,lukterna från olika miljöer .Man får även lära sig lite portugisiska då han ibland använder uttryck som även är översatta till svenska.

Killarna är inga supermachos utan lite sökande och får vara lite sköra.Det är en berättelse om vänskap och det är en bok som stannar i mitt hjärta.