Sanden

Bok av Gabriella Nilsson
För tolv år sedan på midsommarafton försvann Annie, vid Sanden i Sankt Anna skärgård. Janice kan inte glömma sin dotters försvinnande och har fastnat i sökandet. Sorgen och pusslandet av minnen och spår tär på henne. Hon är redo att ge upp när en ny kollega på jobbet dyker upp. Julia har precis flyttat tillbaka till sin hemstad. Det som skulle bli en nystart börjar snart te sig helt annorlunda. Tillvaron faller ur hennes händer och en rad obehagliga minnen gör sig påminda. De två kvinnornas förflutna vävs samman. Men vad har det med Annies försvinnande att göra? "Det här är en insiktsfull och finstämd spänningsroman med levande personporträtt och en suggestiv spänning." Anna Jansson, författare till böckerna om Maria Wern
En bok som är Välskriven och svår att lägga ifrån sig! Karaktärer som berör och som man när boken är slut vill veta mer om; Kan man hoppas på en bok till? Rekommenderas varmt!

Det här var en bok helt i min smak; spännande och med en längtan efter att läsa den när jag var tvungen att göra annat. Hoppas att vi får återse några av de karaktärer som vi lär känna i "Sanden" då det finns ett par stycken som man känner att man skulle vilja veta mer om på grund av olika anledningar...

Vi får träffa Julia och Janice; två människor som kan tyckas långt ifrån varandra men som är närmare varandra än vad de själva tror. Julia som mestadels befinner sig i sin egen värld och Janice som försöker balansera vardag med arbete hittar varandra eller kanske omedvetet ser varandra och varandras behov. Jag som läsare väntar med spänning på att deras vägar ska korsas och att de ska få se det vi som läsare anar långt innan dem själva gör det.

Men trots att vi som läsare ser ledtrådar till något gemensamt mellan Julia och Janice långt innan dem själva gör det behövde jag pausa boken för att ta in vad deras gemensamma punkt i slutänden är... Säger bara Wow!

Det här är en bok jag varmt kan rekommendera och jag hoppas verkligen att vi får läsa fler böcker av författaren inom en snar framtid!