På djupt vatten

Bok av Ellinor Wessel
Ett halvår har gått sedan bilhandlaren Johan Wagner och hans flickvän Emily Tranchell lyckades undkomma sina kidnappare ... Nu befinner de sig på Spaniens solkust, där de försöker skaka av sig känslan av att vara förföljda. En dag får Emily ett samtal. Hennes syster Lykke har hittats död, och allt pekar på självmord. Men Emily vet att det är något som inte stämmer. Hon måste ta reda på sanningen innan hon uppslukas av sin bipolära sjukdom. Samtidigt åker Johan till Almedalen för att medverka i en debatt om laddbara fordon. Samtalet överskuggas av en hotfull aktion mot Johan, ledd av miljöaktivister. Finns det ett samband mellan händelserna? Den före detta polisen Thomas Stark slår sig ihop med sin gamla kollega Anna Hed, och tillsammans får de ett prekärt fall på halsen. På djupt vatten, uppföljaren till Farliga affärer, är en fartfylld och filmisk thriller som handlar om de moderna välregisserade brott som försiggår bakom kulisserna, men påverkar alltmer av vår vardag. Ellinor Wessel är i grunden ekonom och har tio års erfarenhet av olika chefsroller i bilbranschen, kunskap som hon utnyttjade i sin debutthriller Farliga affärer. Hon har även ett stort intresse för internationella skeenden och hot, vilket kommer till uttryck i På djupt vatten.
Det här är del två och den fristående fortsättningen i Tranchelltriologin. Efter att ha läst den första delen "Farliga affärer" om Johan Wagner och hans flickvän Emily Tranchell så var denna del efterlängtad då den förra boken slutade med en tvist…. Det har nu gått nio månader sedan Johan och Emily lyckades undkomma kidnapparen och de befinner sig i Spanien, men känslan av att vara förföljda vill inte släppa. En dag får Emily ett telefonsamtal om att hennes syster hittats död, allt pekar på självmord, men är det så….

Den här boken var efterlängtad för mig, efter att jag avslutat förra boken så satt jag kvar där och ville bara läsa mer om Johan & Emily och hur det skulle gå för dem. Boken börjar riktigt bra och den fortsätter med ett bra driv och tempo genom hela boken, för mig blir denna bok en riktig bladvändare och jag sträckläser den. Jag gillar att man i denna bok får stifta lite mer bekantskap med Johan och Emily, att man lär känna personerna bättre. Miljöerna beskrivs på ett skickligt sätt då jag som läsare känner att jag befinner mig på plats och ser bilder framför mig, lite som att se en film och det gör att det blir mer levande. En lättläst spänningsroman som är fartfylld och spännande med inslag av lyxiga bilar, psykisk ohälsa, drama och kärlek och jag väntar på nästa bok.