Trohetseden

Bok av Anton Berg
RIKETS BESKYDDARE En uppmärksammad rififikupp mot Nationalmuseum slutar med att journalisten Axel Sköld plötsligt har en stulen Rembrandt-tavla i sin ägo. Tillsammans med historieprofessorn Vilhelm Skrak försöker han blottlägga de ledtrådar som tavlan döljer. Samtidigt utreder polisen ett bombdåd i centrala Stockholm. Är det ett terrordåd eller finns det en annan agenda? När samhället skakas står den nytillträdda, kompromisslösa statsministern Lova Magnusson i centrum. Men på vems sida är hon egentligen? Och vad ligger bakom den vårdnadstvist som Stina Forss, Axels kollega och vän, dras in i? TROHETSEDEN är den rafflande andra delen i trilogin om De Aderton. Journalisten Axel Sköld ställs öga mot öga med ett hemligt sällskap - som inte skyr några medel för att bevara sin makt. ANTON BERG är författare, radioproducent och dokumentärjournalist, känd och prisbelönad för sina reportage i bland annat P3 Dokumentär. Han är en av skaparna bakom podcasten Spår, som fick stor betydelse i samband med att Kaj Linna friades efter 13 år i fängelse. Våren 2021 släpptes HBO:s dokumentärserie Knutby: I blind tro, med Anton Berg och Martin Johnson. Trohetseden är uppföljaren till Anton Bergs debutroman De Aderton (2018), som har sålts till ett flertal länder.
Spännande, obehaglig och svår att lägga ifrån sig. En bok jag varmt kan rekommendera!

Det här är andra boken om journalisten Axel Ström; den första boken "De aderton" är en gastkramande bokupplevelse! "Trohetseden" tar vid strax efter där "De aderton" slutar.
Vi får återigen träffa journalisten Axel Ström, hans kollega Stina Forss dennas son David, professor Vilhelm Skrak, tillförordnad statsminister Lova Magnusson och polisen Karolina Palm. Ett relativt spretig gäng men som fungerar väldigt bra ihop. Favoriterna hos mig är utan tvekan David och Skrak.

Livet har återgått till vardag igen efter de obehagliga händelserna som drabbade framförallt Axel och Lova. Axel har haft det svårare att återgå till sitt medan Lova håller sig på sin kant. Men det är något som inte stämmer och Axel vill gärna veta vad det är hon döljer.

Men även i den här boken är De aderton med i allra högst grad och de är inte speciellt glada för att Axel rotar i deras affärer. Men det uppstår fler problem som De aderton får ta i tur med och det berör de övriga delarna i kretsen runt Axel.

En Riktigt spännande bladvändare!