Vårt år : minns och planera med familjens egna bok

Bok av Josefine Bergkvist
Den omtyckta serien Mitt år utökas nu med en bok för hela familjen att samlas kring. Med nytt material och gnistrande formgivning kan fler samla sina minnen och upplevelser från året som gått. Här är boken som hjälper er att sätta er själva i fokus, både som individer och som familj. Blicka tillbaka på era minnen från året som gått; prata, skratta och reflektera tillsammans. I bokens första del blickar ni tillsammans tillbaka på minnen och händelser från årets gångna säsonger vår, sommar, höst och vinter. Därefter finns det utrymme att blicka framåt mot nästa år och skriva ner förhoppningar och planer. Med hjälp av frågor, listor och utrymme att rita och färglägga, får familjen tillsammans sammanfatta året på ett glädjefyllt sätt. VÅRT ÅR är den helt nya boken i Mitt år-serien, som på ett lättillgängligt och varierat sätt låter läsarna själva skriva boken om året som varit, och ger familjen en stund att tillsammans reflektera över både egna och gemensamma minnen, upplevelser och lärdomar. Skriv boken om er själva med hjälp av frågor och moment som passar både vuxna och barn. Med Vårt år ger ni er eller några ni känner den bästa present man kan få tid tillsammans för att minnas och reflektera.
Jag har tidigare tipsat om boken "Mitt år" av Louise Eriksson och Josefine Bergkvist. Nu vill jag slå ett slag för denna bok som Josefine Bergkvist skapat. Jag visade boken för familjen i början av veckan och möttes då av glada tillrop. Nu har vi i samband med middagarna börjat fylla i den och det har varit uppskattat hos alla. Vi har fått fokusera på både roliga och mindre roliga minnen och ritat samt skrattat ihop. Det är just det bästa med boken, att vi får fylla i den tillsammans.
Vi har dock insett att det är mycket som vi glömt men jag tror att för varje år och bok som vi kommer fylla i, desto bättre blir det.
Hela familjen är som sagt nöjda och vi rekommenderar den till så väl de med som utan barn.