Stendraken

Bok av Zelda Falköga
Den sista kampen är här! Karma och Jonars resa genom Glimerias magiska rike har varit både prövande och lärorik. Nu har de äntligen nått sitt mål: Stendrakens rike. Med tapperhet och en stor dos kreativitet måste de ta sig in genom den stora porten och förbi armén av ilskna stenvarelser. De två vännerna är de enda som med kärlekens kraft kan bryta Glimerias förbannelse och rädda alla förstenade barn. Karma och Jonars sista uppdrag är det farligaste hittills. Kommer de att lyckas rädda sitt land? Och kommer de lyckas ta sig hem igen? Stendraken är del 5 av 5 i serien om Karma och Jonar. De tidigare delarna heter Klipptrollen, Flykten, Lyras ö och Nagdabergen. Karma och Jonar handlar om det godas kamp mot det onda, om att våga och om att vara en bra vän. Zelda Falköga är en äventyrare och upptäcktsresande med mystiska och outforskade platser som specialitet. I böckerna berättar hon för allra första gången om den största av alla sägner från landet Glimeria den om Karma och Jonars kamp mot Stendraken. 2022 blir böckerna om Karma och Jonar animerad tv-serie på Viaplay. Första säsongen är baserad på den första boken i serien, Klipptrollen. Sagt om serien: Barnen blir fullständigt förförda [ ] Dessutom finns det en gedigen lärarhandledning som får varje lärarhjärta att smälta. Magasinet Förskolan Betyg 5/5. Berättelsen är lika färgsprakande, fantasifull och magisk, som spännande. Bibliotekstjänst En spännande bok för barn 6 9 år med helt fantastiska illustrationer! Längtar redan efter nästa bok och både min son och dotter tyckte den var jättebra. Betyg 5 av 5. Bokraden Betyg 5 av 5. Så spännande tycker den 9-åriga bonusdottern. Helst skulle vi ha läst boken i ett svep om hon hade fått välja. Bokdjungeln Jag läser den just nu som högläsningsbok i min förskoleklass. Barnen fullkomligen älskar den och längtar tills nästa dag när det är dags för högläsningen. Vi rekommenderar den och ger den betyg 5 av 5. I huvudet på Malin Jag som förälder är väldigt glad att äntligen ha hittat en så bra bok som fångat barnens intresse samtidigt som den lyfter viktiga ämnen om bland annat vänskap och självkänsla. Katrinealiving
Så har vi läst den sista delen i serien om Karma och Jonar. Eira, 11år tycker att alla böcker har varit bra men säger att detta var den bästa. Jag håller med och upprepar det jag skrivit i tidigare recensioner av serien, böckerna håller en hög standard! 
Det går att finna en låt till boken på Spotify, "Genom eld" och det finns även en läsguide och lärarhandledning så är en lärare kan det kanske vara värt att kolla upp om det fungerar att läsa boken i klassen. Jag vet att de stora barnen här i huset hade uppskattat det.
Har ni barn i målgruppen och ännu inte läst böckerna, se till att göra det!