Munkavle

Bok av Sofie Sarenbrant
Tystnadens pris I femton år bar Sofie på en hemlighet som skulle vara lättare att ta med sig i graven. Då behövde ingen någonsin få veta. Men till slut valde hon att berätta. För sin egen överlevnad, men också för andras skull. Munkavle är ett gripande vittnesmål om konsekvenserna av sexuella övergrepp mot barn. Om självtvivel som förvandlas till mod. Men framför allt är det en berättelse som skänker styrka och hopp till andra drabbade. Lägg skammen där den hör hemma: hos förövaren. Aldrig hos offret.   Sofie Sarenbrant debuterade 2010 och har utsetts till Årets deckarförfattare två år i rad. Den samhällsaktuella serien om kriminalinspektör Emma Sköld har rönt stora framgångar. Munkavle är boken bakom Sarenbrants hyllade sommarprat, som har över 1,7 miljoner lyssningar.
I femton år bar Sofie på en hemlighet, en hemlighet som hon tänkt att ta med till graven - ingen annan behövde få veta. Men Sofie valde en dag att berätta för att kunna leva - att hon som barn blev utsatt för sexuella övergrepp.

Så starkt och modigt av Sofie att dela med sig av det hon blivit utsatt för under sin barndom, hon berättar så ärligt och öppet om sina känslor - rädsla, skam, skuldkänslor men också hopp, kärlek och om att släppa taget. Det här är en så otroligt vikitg bok, att vara en röst om sexuella övergrepp mot barn, att lyfta och prata om detta så att diskussionen kommer fram i samhället gör förhoppningsvis att någon vågar träda fram och berätta sin historia så att hon/han får ett slut på denna mardröm. Så viktigt att våga prata om detta för att rädda andra, få andra att förstå hur fel detta är och att jag är inte ensam om att uppleva/upplevt detta. Tack Sofie för att du träder fram och pratar om detta.