Mindfucker

Bok av Susanna Hjertonsson
Jan-Olofs enda mål är elegant i sin enkelhet - att kontrollera allt och alla. Som neurokirurg har han makt över det mest centrala i andra människors liv: hjärnan. Han träffar ständigt nya kvinnor via dejtingsajter under falska identiteter. Det isolerar honom bara tillfälligt från ofullkomlighetens stank, de outhärdliga skamkänslorna och det självhat han bär med sig i såren från uppväxten med en psykiskt sjuk mamma. Driven av kvinnoförakt och desperationen att få vara betydelsefull, planerar han för det ultimata ingreppet. Helenas liv har fallit sönder efter en skilsmässa och hon kämpar med förlusten av identitet och sammanhang. Men det är inte bara ensamheten och förlusten som gör ont. Knivskarpa smärtor långt inne i huvudet plågar Helena, och en dag får hon ett chockartat besked. I ett försök att fly den bisarra verkligheten skapar hon sitt alias Charlotte på en dejtingsajt. Där får hon kontakt med ledarskapskonsulten Hans, och i takt med att relationen fördjupas blir det allt svårare att fortsätta ljuga. Susanna Hjertonssons debutroman Mindfucker är en social thriller om konsekvenserna av den desperation som kan födas ur utanförskapet, ensamheten och känslan av att sakna värde.
En obehaglig läsning om en narcissist.
Huvudpersonen Jan-Olof får mig att känna mig väldigt illa till mods flertalet gånger.Dock är det ändå en bok som inte går att lägga ifrån sig.Den andra huvudpersonen är lättare att umgås med,lite skör och tidvis väldigt lite självkänsla.

Jan-olof växte upp utan sin far och med en alkoholiserad mor.Han är aktiv på datingsidor och lever ett liv där han oftast betraktar sig från utsidan.Han tänker ut slipade scenarion och det är jakten på en kvinna som är det spännande för honom.

Helena har en son men lever ensam.En dag får hon veta att hon har en hjärntumörLäkaren som ska utföra operationen är Jan-Olov.De två har även hittat varandra på Elitsinglar under alias Charlotte och Hans.

Det är en berättelse som utspelar sig mycket i sinnet hos de båda personerna.Det är en bok som väcker frågor om hur mycket döljer vi i våra liv för att leva ett perfekt liv i cyberrymden.När går fantasi över till att bli farligt och hur mycket påverkar en falsk identitet vårat dagliga liv?Vad händer när fantasi och verklighet flyter ihop?

Slutet blir lite av en cliffhanger som ger utrymme för att det skulle kunna bli en del två.