Rainbow in the dark : historien om Ronnie James Dio

Bok av Ronnie James Dio
Rainbow in the dark: Historien om Ronnie James Dio är den officiella biografin om hårdrockens mest framgångsrike sångare genom tiderna: Ronnie James Dio, den lille mannen med den enorma rösten. Mannen bakom den världsberömda horngesten inledde faktiskt sin musikaliska karriär som trumpetare och doo wop-sångare på sextiotalet. Men snart kom han att inta större scener och med band som Rainbow, Black Sabbath och det egna bandet DIO blev framgångarna monumentala med närmare 50 miljoner album sålda. Ronnie James Dio inledde själv arbetet med denna biografi och hade kommit en bra bit in när sjukdomen ryckte bort honom. De senare delarna är nedtecknade av Ronnies änka Wendy och den världsberömde musikbiografen Mick Wall. Boken är översatt av hårdrocksjournalisten Carl Linnaeus.
En finstämd bok om musikern Ronnie James Dio.Är man hårdrockare så vet man att han spelat i klassiska band som Rainbow och Black Sabbath innan han skapade sitt eget band Dio.

Boken känns ärlig och en hel del anekdoter bjuds det på men det som är kärnan i boken är att han oavsett framgångar stog med båda fötterna på jorden.

Boken börjar med hans första band Elf och historien fram till Dio.Den avslutas med en konsert på Madison Square Garden .

Det är en kärleksfull historia om passion för musiken och topparna och dalarna med att vara en kreativ människa.

Hans fru Wendy har även skrivit in sin syn på livet som fru och manager.En bok som bör finnas i varje hårdrockarhem! En av de bättre musikbiografierna som jag läst.