Den osynliga buren

Bok av Rebecca Romero
Det här är min berättelse om den destruktiva relation som jag kämpade länge för att bli fri från. Om den man som jag trodde skulle bli mitt livs kärlek, men som visade sig bli mitt livs värsta mardröm. Rebecca träffar David och tillsammans upplever de himlastormande passion. Men snart börjar gråa moln skymma de rosafärgade skyarna. Lögner, svek, kontroll och krav, trappas upp med våld och förnedring. Vi följer Rebecca, David och deras nyfödda son till Davids hemland. Hon försöker lämna, men lyckas inte. Till slut hittar Rebecca vägen ut till ett liv som är värt att leva, ett liv utanför buren. "Rebecca berättar på ett väldigt rakt, utelämnande och ärligt sätt som berör och fängslar från första sidan. Obehaglig läsning men som också är väldigt vackert skrivet på samma gång." boknjutaren        
I denna bok skriver Rebecca om sin upplevelse om att känna sig fångad i en relation men också om frigörelsen. När Rebecca möter David tror hon att han kommer bli hennes livs kärlek men snart blir han hennes mardröm. Livet med David blandas med kärlek, lögner, kontroll, våld och förnedring.

Detta är en stark och gripande bok. Jag blir berörd och tagen av att läsa Rebeccas berättelse. Jag tycker att Rebecca skriver/berättar ärligt och öppet om det som hon går igenom tillsammans med David - om hur det är att leva i ett destruktivt förhållande med fysisk och psykisk misshandel. Det är viktigt och modigt av Rebecca att våga lämna ut sin historia och förhoppningsvis öppnar det upp ögonen på oss alla andra i samhället, att vi förstår att detta händer varje dag bakom stängda dörrar - kanske hos grannen….och att vi kan göra något, finnas där för att hjälpa när det behövs. Tack Rebecca för att du delade med dig av din berättelse.

Att läsa sanna böcker där författaren skriver om sig själv och sitt liv, blir alltid en stark läsupplevelse och att sätta betyg på en annans människa upplevelser/liv känns alltid svårt, för att det som personen varit med om går inte att sätta betyg på - för allas historier är lika värda att lyftas fram.