Kryddor från Rosengård sötsaker

Bok av Lena Friblick
Efter succén med kokboken och TV4-serien Kryddor från Rosengård, där boende i Rosengård lagade mat, är det nu dags för uppföljaren. - Vad kan vara mer passande än med en dessertbok efter att vi har lagat så mycket mat, säger författaren Lena Friblick. Efter att TV-serien i Nyhetsmorgon i TV4 och den första kokboken har de medverkande arbetat som föreläsare och inspiratörer. De har också lett populära matlagningskurser och ordnat kryddvandringar i Rosengård. - Vi kunde aldrig ana vilket intresse som fanns för vår mat, säger Ghenwa Nahim som är en av de medverkande i boken och som nu också är författare. I Kryddor från Rosengård sötsaker möter du åter igen de medverkande från TV-serien. Fotografen Jens Nordström ger dig vackra bilder på både mat och människor. I boken lär du dig att göra egen baklava, den klassika libanesiska efterrätten atayef, bolivianska kakor och läckert afrikanskt fredagsmys!