Lukas och Lotta lär sig badvett : utflykten till stranden

Bok av Cornelia Kindmo
Det är sommarlov och Lukas och Lotta ska ner till stranden och bada i havet.De har gått i simskola hela året och vet hur de ska hålla sig säkra i och runt vattnet.Dessutom håller Lottas mamma koll på barnen från solstolen.Men plötsligt knuffas någon från bryggan och skadar sig i vattnet. Hjääälp!Är det någon som luras eller är faran på riktigt? Cornelia Kindmo har arbetat aktivt som simlärare i många år med allt från babysim till vuxencrawl. Böckerna om Lukas och Lotta har hon skrivit för att inspirera barn att ha roligt samtidigt som de lär sig hur de är säkra i och omkring vattnet.Olyckor kan undvikas om barn och vuxna är rustade med rätt kunskap. Missa inte "Bojen berättar"- en glad livboj som hjälper till och förklarar viktiga punkter.
Fina barndomsminnen som väcks till liv! Lektionerna då vi fick lära oss badvett och hur vi skulle bete oss i och runt vatten. En bok jag varmt kan rekommendera!

Det här är en viktig bok; den förklarar och förtydligar vad man kan/ska/bör göra när man är i och runt vatten men även tvärtom hur man inte kan/ska/bör göra.
Vi får följa med Lukas och Lotta (och dennas mamma) när de går ner till stranden. Längs med besöket får vi vara med olika viktiga händelser som sker i och runt vattnet.

En bok som samtidigt som den är intressant ger goda kunskaper om badvett! Fantastiska illustrationer!