Josef C

Användarprofil

Jobbar på Omnible och är väldigt intresserad av teknik som ger människor möjlighet att hjälpa varandra att göra bättre köpval. Läser en och annan bok som jag recenserar här.

Listor

The Dig

Film från 2021 regisserad av Simon Stone
Bra film som Netflix tipsade mig om. Passar om man gillar arkeologi och kärleksfilmer som utspelar sig under andra världskriget.
Rekommenderas för den som är intresserad av arkeologi
Om du som jag precis har tittat klart på The Queens Gambit och börjat spela schack men förlorar hela tiden så kan jag rekommendera att titta lite på den här youtubekanalen. En kille som heter Erik Rosen spelar schack mot nybörjare online och förklarar hur han tänker. Han har en väldigt trevlig röst som är lätt att lyssna på också.
Rekommenderas för den som vill bli bättre på schack

Den hedniske krigaren

Bok av Bernard Cornwell
En fantastisk bok. I början är den lite långtråkig men efter ett tag börjar man hänga med i alla ortsnamn och konstiga vikinganamn och då är den riktigt spännande. Man får följa Uthred som är en Viking som är trött på alla dessa kristna präster som predikar om Jesus. Han är en nobel man med en agenda och man får följa hans tankar när han försöker överlista sina fiender.

Boken är skriven i jag-form vilket för mig var lite konstigt att hänga med i först men man vänjer sig vid det också. Jag kommer absolut läsa fler böcker i samma serie.

1793

Bok av Niklas Natt och Dag
Egentligen tycker jag att boken är välskriven och spännande men jag vill inte rekommendera den eftersom den är så äcklig. Jag gillar inte att läsa om avskurna kroppsdelar och människans mest otrevliga sidor precis innan jag ska somna. Men om man gillar sådant ska man absolut läsa den här boken.

Damernas detektivbyrå

Bok av Alexander McCall Smith
Gullig bok! Den handlar om en kvinna som startar en detektivbyrå i Botswana. Man får följa hennes arbete med att lösa otrohetsaffärer och brott. Enligt mig bättre än del två i serien.

Vindens skugga

Bok av Carlos Ruiz Zafón
Min flickvän tipsade om den här boken och jag var först skeptisk men efter några kapitel var jag fast. Det är en spännande historia utan att vara en deckare - det är snarare en vacker skildring av livets och kärlekens mysterium. Mycket läsvärd.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.