Den missförstådda hunden

Bok av Per Jensen
Hunden är vår bästa vän. Men vi missförstår den ofta. Här avlivas en rad myter om hur hundar beter sig och varför, genom forskning på ett intressant och spännande sätt. Författare Per Jensen är professor i etologi, läran om djurs beteende, och har lett en hel del av den forskning den här boken förmedlar.
Myterna inom hundvärlden är seglivade. Trots nya rön och forskning härjar gamla metoder och det drabbar hundarna. Men det drabbar oss också. Med kunskap om forskning och beteendelära kan alla vi hundägare komma till bättre förståelse för de djur vi kallar våra bästa vänner och därmed få en bättre relation. Det gör vår vardag med våra fyrfota vänner både säkrare och gladare.
Ingen är så duktig på att berätta om djurs beteende som etologen och forskaren Per Jensen. Han är varm, humoristisk och visar pedagogiskt på hur hundar tänker. Vi får till och med se deras tankar tack vare ny teknik! Den här killen avlivar inte myterna om hundarna. Han slaktar dem fullkomligt. En fantastisk bok som är ett måste för varje hundälskare. Du kommer aldrig se din hund på samma sätt igen.