Ett sorgkantat mirakel

Bok av Linn Maria Wågberg
När 15-årige Leo råkar ut för en fruktansvärd olycka förlorar Linn den son hon hittills haft och familjens tillvaro förändras dramatiskt. Ingenting blir som det var tänkt. Det blir ett liv där tårar, ilska och besvikelse samsas med lycka, tacksamhet och kärlek. Ett sorgkantat mirakel är en utsträckt hand till dig vars liv inte heller blev som det var tänkt. Berättelsen vill förmedla att vi visst kan vara glada och tacksamma samtidigt som vi sörjer och är besvikna. Och här finns konkreta råd och tips för hur vi som är sorgkantade kan fortsätta att leva våra liv trots och tack vare allt. För sorg är inget vi går vidare ifrån. Sorg går vi vidare med. Ett sorgkantat mirakel är en fristående uppföljare på Linn Maria Wågbergs debut Himlen måste sakna en ängel (Norstedts). Linn Maria Wågberg, född 1975, är sångerska, författare och föreläsare. Hon är också utbildad handledare i sorgbearbetning och krishantering.
Klok och känslosam bok som manar till eftertanke!
Man kan ju tro att döden är det värsta som kan inträffa. Men ibland kan det kanske kännas som om det hade varit lättare att hantera. Ett tag i alla fall.

När Leo var 15 år åkte han på ett konfirmationsläger. Han hamnade i iskallt vatten och drabbades av hjärtstillestånd i över sex timmar men överlevde. Här får vi följa familjens liv efter olyckan. Hur man gör för att leva, inte bara överleva.

Ett sorgkantat mirakel är en väldigt känslosam bok, jag känner tårarna komma vid flera tillfällen. Även om jag inte har varit med om något som ens är i närheten av detta så känner jag igen mig i många tankar och känslor. Jag tror att Linn Maria Wågbergs sorgbearbetning kan appliceras på många andra händelser i livet.

Jag gillar de olika "världarna" som finns, "Landet Längtan" med Hon-som-inte-är-jag och Han-som-inte-längre-finns där alla mår bra. Sen finns ju även världen "Livet som blev". Ibland får man nog bara acceptera hur det är. Ge sorgen utrymme så stör den inte lika mycket som om du hela tiden försöker mota bort den.

Som hon så klokt säger: Sorg går man inte vidare från. Sorg går man vidare med.