Bara ett offer

Bok av Kicki Sehlstedt
Bara ett offer är tredje delen i den hyllade Probono-serien om den färgstarka kriminologen Kajan Berglund och den grävande journalisten Aida Svantesson. En spännande och aktuell kriminalroman som handlar både om metoo och det rättslösa skuggsamhälle som många lever i mitt ibland oss. Aida Svantesson har nyss återvänt till arbetet på Probono-redaktionen efter sin föräldraledighet när hon får ett hett tips. Ett anonymt Instagramkonto pekar ut en känd politiker som våldtäktsman, och en tid senare försvinner han spårlöst. Aida och Kajan börjar nysta i fallet och deras efterforskningar leder dem in i okända världar där människor är beredda att döda för att utkräva hämnd eller dölja sina ljusskygga affärer. "Som läsare förstår jag samtiden genom Sehlstedt. Hon ger kött och blod till de olika samhällsfenomen som det dagligen rapporteras om i nyheterna. Genom att läsa Sehlstedt får man en förståelse för att det faktiskt är vanliga människor det handlar om." Bohusläningen
Så jävla bra! (ursäkta språket)
Jag känner mig helt matt. trots att jag vet att det är fiktiva historier sitter de en liten gumma på min axel och viskar att detta är den bittra verkligheten för väldigt många människor.

Ett anonymt Instagramkonto pekar ut en känd politiker som våldtäktsman och en tid senare försvinner han spårlöst. Journalisten Aida Svantesson och kriminologen Kajan Berglund börjar nysta i fallet och deras efterforskningar leder dem in i okända världar där människor är beredda att döda för att utkräva hämnd eller dölja sina ljusskygga affärer.

Bara ett offer är en spännande och skrämmande bladvändare som är svår att lägga ifrån sig. Dels p.g.a. de korta kapitlen, man hinner ju alltid läsa ett till, och dels p.g.a. att det är flera parallella historier, man vill ju veta hur det i dem. Den är, precis som de två tidigare böckerna, mycket välskriven. Texten och språket flyter på bra och jag tror inte att jag har hittat ett enda stavfel eller missat kommatecken.

Kicki Sehlstedt har levererat ytterligare ett mästerverk. Hon skriver med en enorm känsla och man undrar ju var det ska sluta? Men innan dess hoppas jag att det kommer fler böcker om Aida och Kajan.