Mord, det är mord

Lena Risberg
Utanför en tvättstuga i bostadsrättsföreningen Konvaljen på Södermalm i Stockholm hittas en illa omtyckt granne död. Det ser ut att ha varit en olycka men bästa väninnorna Ninni och Bim tror annorlunda - de misstänker att en mördare går lös! I boken Mord, det är mord! får vi i sällskap av Ninni och Bim, två färgstarka kvinnor som har en tendens att hamna i dråpliga situationer, stifta bekantskap med udda grannar. Mordmysterier varvas med lite historia, anekdoter, nostalgitrippar och ett och annat matrecept. Mord, det är mord! är en rolig och fartfylld mordhistoria, en feelgood-deckare i ordets rätta bemärkelse. Det är en lättsam bok med en precis lagom blandning av mordgåta, god mat och fina miljöbeskrivningar.
Underhållande och klurig!
Som bokrecensent blir det ju en del böcker av debutanter. Jag tycker det är kul att läsa och försöker alltid komma med konstruktiv kritik.

Mord, det är mord är en förenklad version av Agatha Christies böcker men med lite mer dragning åt feelgood. Boken är lättläst och bjuder på både skratt, spänning och gnuggande av geniknölarna, allt medan vännerna Ninni och Bim försöker lirka fram ledtrådar ur sina grannar.

Lena Risberg har ett lättsamt språk och får ihop en bra mix av anekdoter och ett gäng udda karaktärer. Hon triggar igång min detektivhjärna och jag lägger pusselbit till pusselbit utan att riktigt lista ut vad som har hänt. Ett stort plus till alla målande mat- och miljöskildringar.